Estetik Klinikleri Doçent Dr Mustafa Tercan


Anasayfa arrow Estetik arrow Burun estetiği
Pazar, 06 Temmuz 2008
Uygulamalar
Estetik
Ameliyatsız güzellik
Diyet ve beslenme
İLETİŞİM
destek01.jpg
Email mesajlarınız için (lütfen mail adresinizi unutmayın)







Bugün31
Dün53
Toplam14658
PDF Yazdır E-posta
Yazar Administrator   
Cuma, 07 Aralık 2007
Digg!
burunteen.jpgBurun deformitelerinin tedavisi hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte genel olarak burun estetiği için 17-18 yaşına kadar beklenilir. Burada amaç burun yapılarının normal gelişimini tamamlaması ve ameliyat ile büyüme merkezlerinin etkilenmemesidir. Ancak burun fonksiyonları belirgin olarak bozulmuş ise çok geniş çaplı olmayan müdahaleler yapılabilir. Yakın zamana kadar pek çok cerrah çocuklarda bu tip ameliyatları yapmayı düşünmüyorlardı ancak Binder Sendromu gibi ileri derecede burun deformitesi olan doğuştan bir deformite olan düzeltici ameliyatları erken dönemde yapmaya başladılar.  
Beirgin burun deformitesi olan çocukların psikolojik etkilenmelerini de dikkate alarak okul öncesi dönemde tedavilerinin yapılması mümkün olabilmektedir.
Bunu yanında kız çocuklar burun gelişimlerini daha erken tamamladıkları için daha erken dönemde ameliyat yaapılmaları mümkün olabilir. 1987 de yapılan sefalometrik araştırmalarda kız çocuklarının yüz gelişimlerinin ortalama % 90 ının 12, erkek çocuklarının ki ise 15 yaşında tamamlanmaktadır. Ortiz-Monasterio ya göre ergenlik öncesi dönemde konservatif bir burun estetiği ameliyatının güvenli bir şekilde yapılabilir. Ancak bu ameliyatlarda burun orta bölmesine fazla müdahale edilmemesi uygun olmaktadır.
Sonuç olarak solunum sıkıntısı yapan ve ileri derecede travmatik yada doğuştan olan deformitelerinin düzeltilmesi erken yaşlarda yapılabilir.





Reddit!Del.icio.us!Google!Technorati!Furl!Yahoo!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Son Güncelleme ( Perşembe, 27 Aralık 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >
Design by Joomlateam.com | Powered by Joomlapixel.com |